Besökare

fredag 19 oktober 2012

Spjälsängen redo

Idag är Leon 3 månader och 2 veckor gammal. Han sover fortfarande i vår säng vilket han gjort sen första natten. Jag trivs med att ha honom där och det har även underlättat nattamningen. Dock tänkte vi prova att ha honom i spjälsängen för första gången inatt eftersom han sen en tid tillbaka börjat vakna oftare på nätterna. Det sägs ju att bebisar sover bättre en bit bort från mamman eftersom de då inte känner lukten av bröstmjölken.

Vi har pratat om att försöka ett tag nu men jag har så förbannat svårt att ta det steget. Är livrädd för att han ska vakna och behöva mig men att jag inte vaknar för att jag ligger för långt bort. Eddie hade bäddat och gjort fint åt Leon igår men då det var läggdags upptäckte vi att han hade glömt spjälskyddet vilket jag såg som en jättebra ursäkt till att ha lillen i vår säng en natt till för inte kunde vi ställa oss och hålla på med det då ;)

Vi tänkte göra ett nytt försök ikväll så nu har jag bäddat och gjort ordning sängen åt vår lilla älskling och hoppas verkligen att han ska trivas där och slippa vakna och vara hungrig om nätterna. Tror det skulle göra oss båda gott om vi fick sova lite mer. Känns det inte bra är det ju inte mer än att flytta tillbaka honom igen :)

6 kommentarer:

  1. Undra om vi kommer klara oss utan att ha alien i sängen den första tiden. Vi har nämligen en 120 säng och tror inte att lillen skulle få plats i den :/
    Så det blir nog att satsa på att lära alien att sova i sängen direkt. Fast sängen kommer vara nära mig tänkte jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är svårt sånt där. När vi hälsat på hos mamma har vi sovit i 120 säng men då var man bara orolig att man skulle rulla över honom så det var lite jobbigt. Hemma har vi dubbel och har haft hans madrass i vår säng så då har man sluppit oroa sig för att rulla över honom eller liknande. Hoppas ni hittar en lösning ni trivs med. Hur långt gången är du? :)

      Radera
    2. Jag har funderat lite på att ha spjälsängen exakt vid vår säng, så blir det liksom "förlägning" av vår säng. Om man kan ta bort ena sidan av spjälsängen, fast det beror på hur säkert det ser ut att vara. Vill inte direkt hitta vårt barn på golvet.. :/

      Jag gick idag in på vecka 31 :) Inte så långt kvar , fast nio veckor känns långt! Kommer gå jättesnabbt! Tycker att dessa 25 veckor har gått fort! Fick reda på att jag var gravid i vecka 6, så räkna därifrån. :)
      Yey, livmodern är sten hård just nu! Tippar på sammandragning (fast vet inte exakt hur det ska kännas). Så speciell känsla när ngt händer med magen. ♥ :D Synd att papporna inte kan känna detta hela tiden!

      Radera
    3. Det är ju en jättebra lösning om man har en sån säng. Det är nog bra att ha den precis intill i början. Tänk vilken omställning det måste vara för bebis att komma ut från tryggheten i mammas mage, han/hon behöver all närhet h*n kan få :)

      Vad spännande, minns längtan man hade. Sista 3-4 veckorna var värst Var skönt för oss som slapp vänta hela tiden ut, Leon kom precis en vecka innan BF. Då var han rätt stor, 53 cm och 4080 g. Tänk om man hade gått över två veckor, haha då hade han verkligen varit en klump :D

      Vet ni om det är en pojke eller flicka? :)

      Radera
  2. Jag är jättenyfiken på hur det går :-D

    SvaraRadera